Učač rukje, doktor i sihirbaz

Iako se doktor i učač rukje naoko bave slicnim poslom, razlike su ogromne:

DOKTOR

Ljekar da bi lijecio ljude, ne mora biti vjernik i nije uslov da bude Musliman a i sam moze biti bolestan od iste bolesti zbog koje mu dolaze pacijenti da ih liječi. On ih pregleda i ustanovi bolest, propise lijek i tako pomogne pacijentu da, recimo izliječi jetru, iako i sam doktor boluje od jetre, jer, recimo, pije k’o stoka! Ipak ima strucnost i pomaze oboljelima.

UČAČ RUKJE

Mora biti prije svega musliman i bogobojazan pa zatim poznavati i pridrzavati se osnova islamske akide i fikha te poznavati ispravno ucenje Kur’ana pa i povrsno znacenje ajeta. Mora se pridrzavati nacela serijata jer ce ga dzini sa pacijenata i dzini sihirbaza brzo “rasturiti k’o zvečku”. Učača rukje naravno da napadaju dzini (napadali su u Selefi Salih) ali on mora imati čvrst iman i jeqin vjeru, jer ću u suprotnom biti bolestan od dzina, a onda je “donji”, kako to narod kaže. Ucacu rukje je draga i dozvoljena (Halal) hedija ali su mu prva pozadina, želja i nijjet da pomogne Allahovu vjeru dzihadom protiv sihirbaza i sejtanske vojske l.a. Ko misli da more 20-30 godina hodati po kafanama cineci svaki grijeh i onda Râqiji platiti 100-200€ ili KM – da ozdravi, taj se grdno vara! Allah swt liječi a ne Râqi a ni Ruqya nije andol da se na njega nauci pa se popije, potom prilegne saHat i probudi se bez dzina a 30 godina se nije klanjao sabah! Nije je Râqi duzan uciti dzaba nekom rukju, bihuzureci svoju familiju, vrijeme, boreci se sa tudjim sejtanima jer je taj zaboravio Allaha pola zivota ili mu je neki sihirbaz za 500€ napravio sihr.Učenje rukje je lijek biiznillah!Mi hodže trebamo prozvati sihirbaze pod ahmedijama među nama jer čine širk i navode na širk, i uništavaju narod k’o kuga, ako nizašto, onda Allaha radi i radi Muhammeda Mustafe saws jer je i on bio HODŽA!

SIHIRBAZ

Prvi uslov da bi neko postao sihirbaz je kufr i širk a onda mržnja prema Allahu swt i Islamu te prema Poslaniku saws i vjernicima, te na kraju općenito prema ljudima. Uslov je također ogromna doza pokvarenosti a šejtan l.a. ga preko loših džina i ljudi nauči sihru. Sigurno je da sihirbazi ne pomažu bolesnim ljudima. Sigurno je da ne uspije svaki sihr i SIGURNO je će sihirbazi biti na dnu Džehennema.

You May Also Like

Može li čovjek ureći druge ljude i životinje?

Postoji li “halal hamajlija”?

Kako da samoga sebe zaštitim od šejtana i od džina?

Zaštitni zikr – šta je to?