Mogu li džini ubiti opsjednutu osobu?

Odgovor na ovo pitanje se mora posmatrati iz više bitnih aspekata. Sigurno je da džini svojim djelovanjem mogu do te mjere utjecati na oboljeloga da ga, prije ili kasnije, navedu na suicidne misli, ili nagovore na ubistvo, nagovore i na samoubistvo. Iz ove grupe kritičnih osoba se naravno izdvajaju vjernici, koji redovno obavljaju namaz i pokorni su svome Gospodaru. 

Danas su Evropom raširena iznenadna samoubistva, kao i iznenadne smrtne bolesti. Jasno je da nije sve do džina, ali je isto tako jasno da džini imaju jak utjecaj na osobe koje opsjednu a koje nisu u ibadetu, da im došaptavaju ružne misli, i stvaraju samoubilačke ili ubilačke nagone. Svi učači rukje se susreću s ovim konstatacijama svojih pacijenata. Napadnuti ljudi izvještavaju o nevjerovatnim duševnim tegobama i stanjima, u kojima žele podići ruku na sebe ili na nekog iz svoje bliže okoline, jer izlaz iz problema i iz svoje situacije vide isključivo u samoubistvu. Ova dešavanja se daju, bez ikakve dvojbe, zaključiti iz mnogih “oproštajnih pisama” koja su prije samoubistva napisale opsihrene osobe. Uvijek čitamo o “glasu” koje takve osobe dugo vremena čuju i kojem se ne mogu oduprijeti a koji ih savjetuje da su takav čin i ishod jedino rješenje i jedini mogući izlaz. 

Džini se plaše oštrih predmeta i zaziru od noževa pa čak i od visine, zato mnogo više nagovaraju osobu da skoči u smrt ili se objesi, ili uzme smrtnu dozu nekih tableta, a ponekad da se njihova žrtva predozira alkoholom ili drogom. Zanimljiva mi je bila jedna situacija kad je opsjednuta osoba pokušala izvršiti samoubistvo pa se iz nje tokom rukje javio džin i rekao da ta osoba nije klanjala više od četerdeset dana niti jedan namaz i da džini muslimane koji ne klanjaju četrdeset dana mogu lakše nagovoriti na samoubistvo, ili neki drugi loš čin, jer se sa njih skloni “zaštita od svjetla”. Naravno, ovo ne može poslužiti kao dokaz, samo je interesantno i vrijedno razmisliti o tome zašto bi džin izjavio ovakve stvari. 

Mnoge tajne će nam ostati sakrivene, a o mnogim jasnim pojedinostima i cjelovitostima ne razmišljamo, nažalost, dovoljno oprezno i razborito, niti uzimamo iz njih važne životne pouke. 

Ako se džin nađe u tijelu neke osobe, onda je on u stanju izazvati mnoge bolesti, u tu svrhu može čak koristiti već postojeću bolest u tijelu osobe. On može, naprimjer, koristiti šupalj ili bolestan zub u vilici, da bi lakše uznemirio osobu koju napada, jer jedna “osjetljiva tačka” već postoji. Isto tako može, ako Allah dozvoli, izazvati neku upalu u tijelu, ili ikoristiti već postojeću upalu da bi što lakše i što efikasnije naudio nekoj osobi. 

Najčešće su na udaru vitalni organi pogođene osobe; mozak i srce, pluća, jetra, žuč, želučana žlijezda i želudac, grudi i spolni organi. Želudac, jetra i žuč su kao deponija smeća za džina jer on tu pronalazi sve supstance koje su mu potrebne za izazivanje bolesti. Nerijetko se dogodi da sihirbazi pošalju džina izvršioca sihra, koji ima zadatak da uđe u tijelo ciljane osobe i da joj izazove srčani ili moždani udar. Džin prodre u tijelo i nastani se u predjelu plećki ili grudi, napadajući srčane mišiće, koji se pod napadima grče i izazivaju srčanu aritmiju. Ako je džin vješt a oboljeli i onako slabog srca, i uz to nije u ibadetu, džin izvršilac sihra može, Allahovom dozvolom, izazvati infarkt srca, ili u najmanju ruku veoma visok krvni pritisak, koji može, zavisno od intenziteta i vremenske distance, imati neželjene posljedice ili završiti infarktom i smrću opsihrenog. U svakom slučaju će oboljeli koristiti neke medikamente za regulaciju bolesti, koje džin u tijelu spretno dočeka i određene sastojke tableta plasira na mjesto u tijelu gdje želi izazvati bolest. 

Džini su pravi eksperti u produciranju čireva, različitih cisti, kao i tumornih ćelija u tijelu u kojem se nalaze. Oni bukvalno “pušu balončiće“ u tijelu, pa pomoću zraka stvaraju nevjerovatan bol u stomaku ili u grudima oboljeloga, stvaraju takav pritisak da napadnutoga tjeraju na često podrigivanje ili puštanje vjetra. 

Da bi se oboljelom olakšalo i da bi se neutralizirala njegova tegoba, koristi se terapija maslinova ulja naučenog kur’anskim ajetima, ili, još efikasnije, naučenog čurekotova ulja, koje se pije po kašičicu jutrom “našte srce“, kako bi se sanirao bol, ali i potisnuo džin iz toga dijela tijela. Ulje na koje je naučena rukja djeluje na džine poput otrova i širi neopisivo gadan zadah, što opet stvara podrigivanje, ili nagon za povraćanje, na taj način džin izlazi iz tijela opsihrene osobe. 

Pijenje naučenog ulja se uporedo poprati s jutarnjim i večernjim masiranjem tijela, ili određenih dijelova tijela tim naučenim uljem. Prije svega se redovno, po nekoliko minuta, izmasiraju čelo i sljepoočnice, koje džini najčešće napadaju, izvana ali i iznutra, najčešće tokom noći, jer se tu nalazi centar za huju – srdžbu, za opuštanje i za raspoloženje. Džin dobro zna, ako uspije manipulirati navedenim osjećajima, da je već “pola posla” odrađeno, jer takve osobe su osjetljivije, imaju loše snove, nenaspavane su i zbog toga ekstremno i iznenadno mijenjanu raspoloženje. Ovakva osoba čini nesigurnim sve bliske i drage ljude oko sebe, koji ne znaju kako da se postave u datoj situaciji – što god urade ili kažu, pogrešno je – pa su konflikti i svađe unaprijed isprogramirane. To su, opet, situacije u kojima se džini nevjerovatno dobro snalaze i koriste ih za što veći razdor.

Zatim se naučeno ulje nanese i utrlja na grudi, kao i na butine, preko kukova, sve do stidnog mjesta, uključujući prepone kod muškaraca i jajnike kod žena. Preporučuje se svakodnevno mazanje, jutrom i navečer, naučenim uljem ostalih ekstremiteta i dijelova tijela, ukoliko se javlja njihovo trnjenje, bol, vrućina ili hladnoća u njima.

You May Also Like

Može li čovjek ureći druge ljude i životinje?

Postoji li “halal hamajlija”?

Da li džini koriste facebook i ostale socijalne mreže?

Kako da samoga sebe zaštitim od šejtana i od džina?