Može li čovjek ureći druge ljude i životinje?

Urok je, stanje zavidne duše i bolesnog srca kao što su to i ljubav i mržnja, a koje proizlazi iz zavidnosti, ili zavisti duše i srca, pri čemu onaj koji zavidi određenoj osobi na nekom dobru, želi da to dobro prestane kod onoga kome se zavidi. Tada se iz njegovog srca odapinju strijele zavidnosti koje pogađaju srce onoga kome se zavidi i izazivaju bolest uroka koji se očituje ili ispoljava preko očiju zavidnika.

Read More

Postoji li “halal hamajlija”?

Postoje mišljenja da nije zabranjeno pisanje kur’anskih ajeta sa šafranom ili sa miskom na različite ploče ili u posude, koje se poslije saperu pa oboljeli pije takvu vodu i liječi se. Ili da se određeni ajeti ili dove napišu posebnom tintom (koja nije otrovna) na masnom papiru, koji se potopi u pitku vodu onoliko za koliko bi se klanjala dva rekata namaza pa se opet takva voda pije radi ozdravljenja. Ova mišljenja su logična i mogu poslužiti kao taktika u ...

Read More

Da li džini koriste facebook i ostale socijalne mreže?

Ono, što nam je svakako jasno, jest da se na profilima Facebooka većine korisnika nalaze skoro svi lični podaci i sve informacije koje su neophodne sihirbazima ili džinima, da bi naudili određenoj osobi. Pored prezimena i imena, nalaze se imena roditelja, datumi rođenja, adrese, slike, imena djece i najdražih; najčešće sihirbazu čak nije ni potrebno biti u “prijateljima” jedne osobe, da bi mu bile dostupne i vidljive sve ove informacije.

Read More