Učio sam rukju jednoj sestri i njenom mužu, koji su došli iz druge države. Oboje su na sunnetu. Dugo je trebalo da ucim, da bi se uopšte pokazala reakcija, iako sam odmah na pocetku ucenja vidio skrivene simptome "igranja očiju". Dzin je napao i razbolio dvoje djece, (autizam) Allahovom dozvolom, a ušao je u tijelo kroz usta dok je žena zijevala, da bi izvršio sihr rastave ili bolesti, ali se usput i zaljubio u nju.

* Prenio je Muslim, rahimhullah, u svom Sahihu od Ebu Seida el-Hudrija r.a., da je Poslanik, s.a.v.s. rekao: Kada zijevate stavite ruku na usta jer šejtan tada ulazi. (Muslim bi šerhi Nevevi, 18/122.; Darimi, 1/321.)

* Rekao je Ibn Hadžer, rahimehullah: Moguće je da se misli na pravi ulazak u čovjeka, iako šejtan kola čovjekom putem krvi ali nema moći nad njim sve dok spominje Allaha, azze ve dželle. Onaj ko zijeva, u tom trenutku ne spominje Allaha, azze ve dželle i šejtan iskoristi tu priliku i uđe u njega. Postoji mogučnost da je Poslanik, s.a.v.s., ulaskom mislio na nadmoč nad čovjekom, jer onaj ko uđe u nešto obično ovlada time. (Fethu el-Bari, 10/612.)

Nagovarao je ženu, koja je pokorna Allahu i dobra supruga svome mužu, da se vječito svađa sa mužem, da ga provocira, ne bi li je udario ili ne bi li došlo do svađe. Uz to se zaljubio u ženu i nastanio u njenom desnom jajniku a kada bi ona klanjala, dolazio bi joj u stomak i izazivao zrakove ne bi li ona izgubila abdest. Žena je prakticirala duže kupanje što je džinu bilo dovoljno da ispolji svoju ljubav prema njoj.

Rekao je da mu najvise smeta sunnet brada njenoga muža, da teže trpi dodir dlaka njegove brade nego njen ibadet. Često sam puta čuo od džina da ne vole sunnet bradu kod muškarca, subhanallah!

Draga braćo, njegujte brade, ona je veliki sunnet i Allahu draga a Šejtanu, Allah nas sačuvao njega, mrska! Bićete na manjem udaru ljubavnih džina koji su u današnjem vremenu uzeli najviše maha! Drage sestre, budite pokorne Allahu i poslušne vašim muževima! Ne kupajte se dugo same i ne divite se svome tijelu, jer ste na meti! Najbolje jos, činite to zajedno sa svojim muževima!

Poruka svima: što manje vremena provoditi pred ogledalom. Džin zna izazvati bubuljicepo licu ili po tijelu, samo da bi osobu cesto "slao" pred ogledalo da je malko vidi. Što manje provoditi vremena u ćenifi i na tuti, makni se piskaranja na fejsu i drugim socijalnim mrežama sa ćenefskog profila! Ulazi u WC lijevom a izađi desnom nogom uz preporučene dove!

Ako dzin ima zadatak da razvali tvoj brak, on će trpiti tvoju maramu i tvoj namaz da bi otjerao tvoga muža ili tvoju hanumu! Allah je Zaštitnik bogobojaznih, a On je najbolji Zaštitnik i najbolji Pomagač!

Hadis

Aiše, radijallahu ‘anha, kaže: „Kada bi se razbolio Allahov Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, Džibril mu je činio (učio) rukju.“ (Muslim, 4/1718) - Postoje mnogobrojni hadisi koji jasno upućuju na dozvoljenost učenja rukje i koji nas uče da je Allahov Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, učio rukju samome sebi i drugima, naređivao učenje rukje i preporučivao, odnosno odobravao rukju.

Nedavni sadržaj

O snovima i o istihari

Urok

O sihru

Džin ušao na usta

Newsletter

Budite informisani...